Banden

Je gekozen filters:
Toon meerToon minder

Zijn je banden aan vervanging toe? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij nemen banden zeer serieus en leveren daarom alleen kwaliteitsbanden van A-merken. Wist je dat de contactoppervlakte van je scooter met de weg slechts enkele tientallen vierkante centimeters groot is? Daarom zijn banden van goede kwaliteit erg belangrijk. Want als dit contact niet goed is ga je glijden en dat betekent in de praktijk ook vaak vallen, met alle gevolgen vandien.

Controleer je banden regelmatig en maak ze goed schoon. Zo kun je de band namelijk ook inspecteren en eventuele schade en slijtage tijdig op het spoor komen. Het is belangrijk om banden op tijd te vervangen en niet door te rijden tot het te laat is. Controleer ook regelmatig de bandenspanning en de profieldiepte (die minimaal 1 millimeter moet zijn). 

De bandenmaat vind je op de wang (zijkant) van de band. Het is belangrijk om daar niet van af te wijken. Alleen de juiste maat band garandeert een goede wegligging. 

Op de band staat ook aangegeven of deze met of zonder binnenband gemonteerd moet worden. TT staat voor tubetype en TL staat voor tubeless. Een TT band monteer de dus met binnenband en een TL band kan zonder binnenband gemonteerd worden. Er zijn ook banden die voor beide geschikt zijn. Dan staat er TT/TL op de wang van de band.

Alle deze informatie wordt ook aangegeven op de website. Dit staat bij de specificaties van de band. 

Als je een spijker of schroef in je band hebt kun je dit vaak nog repareren. In de groep bandenreparatie vind je producten die daar geschikt voor zijn. Tevens vind je daar het gereedschap en andere producten om een band te monteren en te demonteren. 

Bandenmarkers worden gebruikt om bijvoorbeeld het merk of type van de band in te kleuren om het extra te accentueren.