Buitenbanden

Je gekozen filters:
Toon meerToon minder

Je kunt hier alle beschikbare buitenbanden filteren op maat, type, merk en load-/speed index. Weet je even niet welke maat banden er onder jouw scooter horen, klik dan op 'Welke bandenmaat heeft mijn scoot? '. In het kort nog even iets over bandenmaten. Op elke band staat de maat van de band op de wang (zijkant ). Bijvoorbeeld 130/70-12. 130 is de breedte van het loopvlak in millimeters. 70 is de hoogte/breedte verhouding. Hoe groter dit getal, hoe hoger de band is. 12 is de velgdiameter in inches. 

De bandenmaat vind je op de wang (zijkant) van de band. Het is belangrijk om daar niet vanaf te wijken. Alleen de juiste maat band garandeert een goede wegligging. Op de band staat ook een letter, dat is de snelheidsindex (speed index). De snelheidsindex geeft aan tot welke maximum-snelheid banden geschikt zijn. Ook dit kan belangrijk zijn, zeker als de band op een motorscooter of motor gemonteerd wordt. Op de band staat ook een cijfer, dat is de loadindex. Deze geeft aan welk gewicht maximaal op een band mag rusten. Dus het gewicht van het voertuig plus bagage plus rijder (en passagier) gedeeld door twee (bij een 3 wieler gedeeld door 3 uiteraard). Deze 2 indexen vind je direct achter de maat. 
 
Op de band staat ook aangegeven of deze met of zonder binnenband gemonteerd moet worden. TT staat voor tubetype en TL staat voor tubeless. Een TT band monteer je dus met binnenband en een TL band kan zonder binnenband gemonteerd worden. Er zijn ook banden die voor beide geschikt zijn. Dan staat er TT/TL op de wang van de band.
 
Alle deze informatie wordt ook aangegeven op de website. Dit staat bij de specificaties van de band. 
 
Wil je snel een overzicht van alle banden die wij aanbieden in een bepaalde maat? Kies dan de juiste maat in inches en vervolgens de juiste breedte-hoogteverhouding (staat op de wang van de band). Vervolgens krijg je een overzicht te zien met alle banden die we in die maat kunnen leveren. Met het behulp van de filters kun je ook nog verder "finetunen" op de loadindex, speedindex etc. 


Let op! We zijn nog bezig met het vertalen van alle pagina's. De artikelnamen en sommige pagina's kunnen nog in het Engels verschijnen.