Piaggio Shop

Kies je voertuig en vind snel het juiste onderdeel of accessoire. Klik hier
Je gekozen filters:
Toon meerToon minder

Piaggio is een van de grootste scooter merken in de wereld. Zij hebben naast de Piaggio ook de Vespa, Derbi, Gilera en Aprilia. Het Italiaanse bedrijf werd in 1884 opgericht in Genua door Rinaldo Piaggio. Begonnen als luxe zeeschepenbouwer is hij zich ook gaan richten op andere markten waaronder die van de scooter in 1946.

In 1946 werd de eerste scooter gebouwd en vanwege zijn slanke bouw en zacht gezoem  werd het de Vespa (wesp) genoemd. Vanaf 1958 werden de eerste autovoertuigen ontwikkeld onder de naam Ape dat letterlijk bij betekent. Deze Apecar autootjes werden vooral populair in Frankrijk en Duitsland. Ook de Quargo Porter en de Microcar zijn voertuigen die uit de fabrieken van Piaggio rollen.

In 1964 werd het bedrijf Piaggio opgesplitst en is een deel zich volledig gaan focussen op de scooters, motoren en bromfietsen wat later werd uitgebreid met het opkopen en overnemen van merken als Derbi, Gilera en Aprilia. Piaggio is de belangrijkste producent van scooters alsmede een van de belangrijkste motorfietsfabrikanten.

Een van de bekendste scootermodellen van Piaggio zijn bijvoorbeeld de Beverly, Fly en Zip. Maar ook de driewieler van Piaggio, de MP3, is nu een veel voorkomend model op de weg. Deze scooter mag op de snelweg en kan snelheden tot wel 150 km/u halen.

EasyParts heeft een groot aanbod aan onderdelen voor Piaggio en de merken die hier weer onder vallen. Daarnaast zijn wij ook de distributeur in losse onderdelen voor de Benelux en Noord-Europa van de grote voertuigen van Piaggio zoals de Apecar, Porter, Quargo en Microcar. Let op! We zijn nog bezig met het vertalen van alle pagina's. De artikelnamen en sommige pagina's kunnen nog in het Engels verschijnen.