Uitrusting voor Valenti Racing SM

Filteren
Filteren

Uitrusting

Alles in deze groep heeft te maken met de uitrusting die je op de scooter kan dragen. Een goede uitrusting zorgt voor meer comfort tijdens het rijden. Daarnaast geeft het ook een stukje extra veiligheid. In deze groep vind je ook kinderzitjes en schoenbeschermers. In de groep multimedia vind je gps-houders en telefoonhouders.

Brillen

De brillen worden het meest gebruikt als de helm niet voorzien is van een vizier. De helmen kunnen eenvoudig worden bevestigd met een bandje aan de achterkant. De crossbrillen zijn zoals de naam al doet vermoeden geschikt voor crosshelmen. Doordat de bril aan de zijkant verder doorloopt heb je een breder zicht veld. Dit is tijdens het crossen een groot pluspunt. Ook sluit de bril goed af rond het gezicht zodat er geen modder of vuil in je ogen kan komen.

Handschoenen

Met het gebruik van handschoenen zijn je handen beter beschermd tijdens een eventuele valpartij. De handschoenen zijn voorzien van een leren slijtvaste binnenkant en knokkelbescherming. In deze groep vind je zomer, mid-season en winterhandschoenen. De handschoenen zijn allemaal goedgekeurd voor de openbare weg. Bij het aanschaffen van de handschoenen is het belangrijk rekening te houden met de juiste maat. Op onze website vind je een overzicht voor het bepalen de maat van jouw handschoen. Een handschoen die te groot is heeft veel ruimte waardoor je handen kouder worden. Handschoenen die te strak zitten knellen je vingers af wat ook zorgt voor koude handen.

Helmen

Het dragen van een helm op de brommer of scooter wordt in steeds meer landen en steden verplicht. Het is bij het kiezen van een helm belangrijk dat de juiste maat besteld wordt. Op onze website hebben we een handig overzicht staan hoe de helmmaat bepaald wordt. Mocht je twijfelen over de maat van je helm kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Een helm die te groot is biedt onvoldoende bescherming tijdens een valpartij. Een helm die te klein is zal knellen op het voorhoofd wat hoofdpijn zal geven. De meeste helmen zijn voorzien van een uitneembare binnenvoering en wangkussens. Op deze manier blijft je helm langer fris als deze veel wordt gedragen. Een ingebouwd zonnevizier komt goed van pas tijdens de zomerse dagen. Hierdoor hoef je geen zonnebril te dragen onder je helm.

Kinderzitjes

Vanaf de leeftijd van 3 jaar mogen kinderen achterop de scooter. Deze kinderzitjes van Stamatakis zorgen ervoor dat je kind veilig achterop kan. Het kinderzitje lijkt op een autostoel. Door middel van gordels wordt het kind vastgemaakt. Vanaf de leeftijd van 8 jaar hoeven de kinderen geen gebruik meer te maken van een kinderzitje.

Kleding

Vind hier onder andere diverse broeken en jassen. Voor de koudere dagen verkopen wij helmmutsen, sjaals en kollen. Bescherm jezelf tijden een regenbui met onze regenkleding en blijf warm met een sweater van Yamaha. Vind hier ook Merchandise van merken als Akrapovic, Malossi, Polini of Vespa.

Multimedia

Vind hier een bevestiging set voor een TomTom of een GPS-houder van Yamaha. Mocht je tijdens het rijden op de scooter naar muziek willen luisteren hebben wij communicatiesystemen van Twiins. Deze communicatiesystemen worden via Bluetooth gekoppeld aan je telefoon.  Op deze manier kun je telefoongesprekken voeren en luisteren naar je favoriete muziek. De communicatiesystemen worden eenvoudig in de helm geïntegreerd. De luidsprekers worden in de wangkussens geplaatst. Dankzij Voice Answering kun je een gesprek aannemen door je stem te gebruiken.

Mocht je je smartphone gebruiken als navigatiesysteem, hebben we hier Smartphonehouders van Piaggio. Ook vind je hier diverse installatiekits voor het inbouwen van een multimedia platform op je Piaggio MP3.

Schoenbeschermers

Voor de bestuurders van een schakelbrommer is de schoenbeschermer de oplossing voor het tegengaan van beschadigde schoenen. Door het plaatsen van een schoenbeschermer blijft de neus van je schoen heel terwijl je het gevoel van schakelen niet verliest.

Veiligheidsvesten

Om nog beter op te vallen in het donker is het aan te raden om een veiligheidsvest te dragen. Deze vesten worden gedragen over de normale jas en zijn voorzien van een fluorescerende kleur. Ook zijn ze voorzien van een reflecterende band voor nog meer zichtbaarheid. Bij de aanschaf van een veiligheidsvest is het aan te raden een maat groter te nemen dan de maat van de jas.