Cilinders en toebehoren

Filteren
Filteren
Filteren voor voertuigmodel:

Cilinders en cilinderonderdelen op EasyParts

Het cilindergedeelte van de motor is opgedeeld in een aantal belangrijke onderdelen. Bij EasyParts vind je de cilinderelementen in één groep zodat je bij het vervangen van de cilinder niets vergeet. Gebruik ook ons voertuigfilter, die beschikbaar is op de homepage van onze site en filter het merk, model en type van je scooter of maxi-scooter. De hele site wordt voor je gefilterd om de toepassing van de geselecteerde onderdelen te garanderen.

De nokkenas, een belangrijk element voor de cilinder.

De inlaatkleppen worden geopend en gesloten, op tijdstip T, dankzij de nokkenas. De nokkenas combineert de slag van de krukas met de kleppen. Het aanschaffen van de juiste nokkenas is belangrijk. Kies bij de merken Malossi, Polini, Top Performances of zelfs TNT voor de nokkenas uit de standaard, EVO, Power Cam of ook TPR uitvoeringen. De nokkenas kan beschikbaar zijn in het Mid-Race-, Sport- of standaardtype. Nokkenassen zijn leverbaar voor veel scooters en maxi-scooters zoals bijvoorbeeld Piaggio of Yamaha.

De cilinderkop, verbrandingskamer van de cilinder.

De cilinderkop is een onmisbaar onderdeel van de cilinderkit. De cilinderkop is de afdekking van de cilinder en sluit hiermee de verbrandingsruimte af. De verbrandingskamer is de ruimte tussen de bovenkant van de zuiger en de cilinderkop. Zorg ervoor dat je de juiste cilinderkop kiest voor je cilinder. Bij sommige cilinders moet de originele cilinderkop behouden blijven. De cilinderkop heeft een gat om de bougie in te monteren en wordt vastgezet door middel van vier cilindertapeinden die je ook op onze site vindt onder het kopje cilinder. 

De cilinder, het hart van de motor.

Voor de cilinder zijn informatie zoals de boring, de slag en de cilinderinhoud essentiële factoren. Selecteer je cilinder volgens de motor van je scooter. Controleer of het vloeistof- of luchtgekoeld is. De cilinders van het originele type zijn vaak gemaakt van gietijzer. Big Bore cilinders zijn over het algemeen gemaakt van aluminium. Voor bijvoorbeeld Aprilia, Vespa of Peugeot scooters bieden wij diverse merken cilinders zoals DR, Novascoot, TNT, Polini, Malossi en Top Performances. 

Een cilinder kan niet gemonteerd worden zonder cilindertapeinden.

Mis de essentiële onderdelen om je cilinder te vervangen niet. Cilinderbouten of -tapeinden zijn nodig om de cilinder aan het carter te monteren. Of je nu een 50cc Minarelli AM6 of een horizontaal Minarelli scooterblok hebt, je hebt de juiste cilindertapeinden nodig als deze niet zijn inbegrepen bij de aankoop van je nieuwe cilinder, tenzij je originele tapeinden nog in goede staat zijn.

Ook voor de juiste cilinderpakingen ben je bij EasyParts aan het juiste adres. 

In een motorblok vinden we verschillende soorten pakkingen terug. De cilinderpakkingen zorgen voor een perfecte afdichting van de cilinderkit. Cilinderpakkingen zijn op onze site verkrijgbaar van meerdere merken zoals Centauro, RMS of TNT. De voetpakking wordt tussen de cilinder en het carter gemonteerd en de koppakking tussen de cilinder en de ciliderkop. Wij verkopen diverse pakkingen voor vele types motoren zoals bijvoorbeeld Aprilia-Rotax, Derbi/Piaggio en meer. Ook de klepkeerringen en de kleppendekselpakkingen voor bijvoorbeeld Honda of GY6 4-takt motoren kan je hier vinden.

De zuiger, een complex artikel van de cilinderkit.

De zuiger heeft een invloedrijke rol bij het creëren van de explosie die nodig is voor de werking van een brandstofmotor, omdat de zuiger het brandstofmengsel comprimeert. Om de juiste ​​nieuwe zuiger te vinden moet je weten welke cilinder op je scooter of motorfiets is gemonteerd, het merk, de cilinderinhoud, de boring en de pistonpen van de oude zuiger. Als je twijfelt over waar je de afmetingen van de zuiger kunt vinden, stuur dan een e-mail naar de technische afdeling en zij zullen je doorverwijzen naar de juiste zuiger.

Klepveren, extra onderdelen van de cilinderkop.

Door de klepveer kan de klep de verbrandingskamer afdichten door deze omhoog te duwen. Ventielveren worden meestal in sets van vier verkocht. Met name van het merk Malossi bestaan ​​klepverensets. Voor Aprilia Atlantic, Scarabeo, Gilera DNA, Runner, Malaguti en diverse andere scooters heeft Malossi klepveren die passen.
 

De kleppen zorgen voor de gaswisseling.

Door de nokkenas kunnen de kleppen op het juiste moment openen en sluiten. Elke klep voert een beweging uit in een bepaalde volgorde. De inlaatkleppen, in beweging gezet door de nokkenas, laten het brandstofmengsel in de cilinder stromen, na verbranding laten de uitlaatkleppen de verbrande uitlaatgassen weer uit de cilinder naar de uitlaat stromen.
 

Een zuiger kan niet functioneren zonder zuigerveren.

We verkopen originele zuigerveren via de exploded views onder 'originele onderdelen' voor de verschillende populaire merken die op onze site worden vermeld, zoals Yamaha, SYM, Peugeot, Piaggio. Maar we bieden ook zuigerveren van alternatieve merken aan zoals Malossi, Polini, Top Performances en vele anderen. Bij de meeste merken zijn de zuigerveren zichtbaar op de cilinder onder het kopje 'cilinders' en vervolgens 'losse onderdelen' van de cilinder. De zuigerveren kunnen afzonderlijk of als set worden verkocht.